Utišajte misli (Int)

Croatian podcast

Utišajte misli: 6 koraka do unutarnjeg mira

Utišajte misli

Svi se trudimo biti optimistični, ali misli katkad skrenu u obrasce s negativnim predznakom koji mogu stvoriti pomutnju u našem životu. Možda razbijamo glavu nad pogreškama iz prošlosti ili nad trenutnom situacijom i mogućim negativnim posljedicama u budućnosti. Prestanite pretjerano razmišljati i pronađite unutarnji mir pomoću ovih šest koraka…

Ovi vam koraci mogu pomoći da smirite bujicu misli i pronađete unutarnji mir:

1. Prepoznajte problem

Ne možete prestati pretjerano analizirati sve što se događa? Prepoznavanje tog problema prvi je korak u njegovom rješavanju.

2. Nemojte se okrivljavati

Mozak zapravo i je složen tako da razmišlja o svim mogućim ishodima u svakom trenutku. Naš je mozak razvijen da razmišlja o problemima. Dakle, pretjerano razmišljanje je prirodno.

3. Duboko dišite

Kada se uhvatite u pretjeranom analiziranju, udahnite duboko nekoliko puta i razložite ono o čemu razmišljate. To će vam pomoći da se usredotočite. Možete i zapisati svoje misli kako biste lakše donijeli odluku.

4. Manje pričajte

Kada smo zagušeni mislima, imamo potrebu pričati o njima iako to ne ispadne uvijek onako kako želimo. Neka su istraživanja pokazala da razgovor o problemima o kojima pretjerano razmišljate podiže razinu kortizola, hormona stresa, koji će vas dodatno uznemiriti.

5. Meditirajte

Meditacija je često krivo shvaćena kao stroga praksa čiji je jedini cilj očistiti um od misli. Možete i to učiniti, ali najbolji oblik meditacije za smirivanje uma jest ona koja vam dopušta da mirno kročite morem vlastitih misli.

6. Izađite

Ništa ne bistri glavu kao šetnja šumom ili vožnja bicikla po gradu. Izađite i ubrzajte malo otkucaje srca. To je također oblik meditacije.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s